winvis logo


Download
Welkom bij WinVIS!
Werk niet harder maar slimmer...

WinVIS Installatie en implementatie
Een succesvolle implementatie staat of valt met een goede begeleiding van een organisatie en haar gebruikers.

WinVIS stelt geen bijzondere systeemeisen, maar er moet natuurlijk wel e.e.a. op de juiste wijze geïnstalleerd worden voor de client-server werkwijze. Op een
server (pc, workstation of server) wordt de database geïnstalleerd en installeren we een back-upclient voor een dagelijkse volautomatische back-up van de database. Zoals je al ziet hoeft dit niet echt een server te zijn, als er maar een centrale "hoofdcomputer" beschikbaar is.

Op de
client (pc, laptop, terminal server) komen de WinVIS applicaties te staan. Je kunt WinVIS zelfs op één computer of laptop laten draaien; je kunt dan zowel de serverinstallatie als de clientinstallatie op hetzelfde systeem uitvoeren.

In de database leggen we tal van instellingen vast, die bij uw organisatie horen. Verder maken we gebruikers aan en stellen we bepaalde gebruikersrechten per gebruiker in. Afhankelijk van je wensen kun je rapportages en lay-outs voor offertes, facturen, orderbevestigingen, pakbonnen, etc. aanpassen.

Nieuw! Snelle installatie en implementatie
Vanaf medio 2023 hebben we de installatie en implementatie verregaand vergemakkelijkt. Je kunt nu eenvoudig de database op de server installeren met het nieuwe setup-bestand. Deze setup zorgt er in een paar stappen voor dat de database direct met de juiste instellingen geïnstalleerd wordt.Bij de clientinstallatie maakt het installatieprogramma automatisch een WinVIS database aan en vult deze met alle benodigde tabellen. In een aantal tabellen zetten we al de meest relevante gegevens. Verder wordt WinVIS en alle modules geïnstalleerd en worden alle benodigde hulpprogramma's en bestanden op de juiste plek gezet. Aan het eind van de clientinstallatie zal WinVIS zichzelf opnieuw opstarten en kun je er direct mee aan de slag om bijvoorbeeld relaties en contactpersonen in te voeren, layouts foor facturen e.d. aan te maken en de bedrijfseigen e-mailinstellingen in te voeren.Download
Op onze
download pagina vind je de beschikbare downloads. Je vindt er de basisinstallaties voor de MySQL database en voor WinVIS, alsmede updates en hulpprogramma's. Volledigheidshalve vermelden we ook hier de links naar de installatiehandleidingen voor MySQL en WinVIS.

Support
We proberen op deze website en via e-mail support te geven m.b.t. het dagelijkse gebruik van WinVIS, geavanceerde instellingen, etc.. Afhankelijk van de vragen die we krijgen zullen we deze informatie geregeld verversen, zodat steeds meer mensen zelf gemakkelijk met WinVIS aan de slag kunnen.

Meer weten en meer zien? Download onze demo!